Stort test av 22lr ammunition

Stort test av 22lr ammunition 

Idag är gevär av kaliber 22lr mycket populära bland såväl jägare som tävlingsskyttar och därför så finns det en hel djungel av olika fabrikat av ammunition, där alla har sina fördelar.

 Många som använder sig av just 22lr är kanske inte lika noga med valet av ammunition som när det gäller valet till klass 1 och 2 , men  precision skall aldrig underskattas. Så i det här testet så ska vi testa en hel rad av olika fabrikat och sorter av ammunition, allt från det allra billigaste till det dyraste. Vi ska testa hur ammunitionens precision är på 50 meter och vilken som är mest lämpad till jakt. 

Vi utförde testet en dag i slutet av januari. Vädret var verkligen med oss denna gång, cirka minus tre grader och vindstilla. Förhållandena var alltså perfekta för att testa ammunition. Vi besökte den lokala skyttebänken där vi kunde få bästa möjliga chans till ett bra resultat, och den meriterade tävlingsskytten Linus Mellgren fick agera skytt för att vi skulle frambringa ett jämnt och ett rättvist resultat. Ammunitionen testades på 50meter vilket är ett normalt avstånd för inskjutning av 22lr.

                                                       

I testet användes en Anschutz MSR64. Det är många som tävlar och jagar med en sådan, så vi tyckte att det var en bra allround-bössa. Kikaren vi använde var en Bushnell 6-18x50.

                                     

Laupa leverar som vanligt, mycket väl med en träffbild på endast 9mm. Klart godkänt 

  TopShoten överträffade alla våra förväntningar, det är den billigaste ammunitionen och fick näst bäst träffbild. Klart mest prisvärdaste ammunitionen.

Thunderbolten, är en billig ammunition som duger att öva med men kanske inte tävla eller jaga med eftersom den sprider över 3cm. När man skjuter den i bänk, spred mest av alla fabrikat/ sorter vi testade.     

  Norma 2 presterade bra kom fyra i testet.

Stinger hade bra precision men gick extremt högt ca 20cm

 Velocitorn som nästan alla andra jakt- ammuniton spred stort. 21mm

            Federal champion spred på bra den också 1,9cm                 Lazern spred näst minst av jaktammunitionen men en föga smickrande träffbild på 15mm.